OM CMYKKLD


Navnet CMYKkld er en sammenkobling af forkortelsen for de farver der benyttes til produktion af print (Cyan, Magenta, Yellow og Key-colour/sort) og galleriet/butikkens fysiske placering et par trin ned. CMYKkld åbnede dørene i lokalerne i Jægersborggade i 2005. På dette tidspunkt fungerede stedet hovedsagligt som malerværksted for Maya Langeland (illustrator/maler), Morten Sørensen (male-/installations-kunstner).

Morten og Maya åbnede i 2006 for PrintFabrikken, som er en installation der leger med idéen billedkunst som masseproduceret handelsvare. Hurtigt efter fulgte BogStolen - stole sat sammen til en bogreol. Denne indeholder små danske kunstudgivelser og tegneserier. Morten valgte i 2008 at fokusere på andre projekter, men Maya var ikke klar til at slippe projekt CMYKkld og har siden tilføjet PlakatRøret, TegneTrykPulten, UdstillingsArealet og KikKassen. PrintFabrikken er dog forblevet kernen i CMYKkld. Idéen er at udsætte de grafiske værker for en slags mikro-masseproduktion. Værkerne printes på pragmatisk A4 format, og kunden er vidne til processen fra produktion, til emballering/logistik, til detailhandel.

Værkerne sælges til en pris der nøjagtigt reflekterer det arbejde og de udgifter, der er forbundet med fremstillingen og håndteringen af salget. I skrivende stund koster et A4 print kr. 90,00 - hvoraf kunstneren tjener kr. 40,00. Billederne skabes af danske illustratorer og kunstnere, og kan for de flestes vedkommende udelukkende købes hos CMYK kld. I TegneTrykPulten sælges desuden serigrafi, litografi, træsnit, linoleumssnit, papirklip og originaltegninger. I PlakatRøret sælges større printet plakater (>A4). I KikKassen vises skiftende animationer. I UdstillingsArealet er der skiftende udstillinger med original tegninger. I KortHuset finder man postkort. CMYKkld er skabt for at give folk mulighed for - også økonomisk - at få fingrene i værker udført af udøvende tegnere og illustratorer. Og ligeledes give udøvende illustratorer et rum hvori de kan afsætte mindre produktioner.

Der samarbejdes hovedsageligt med tegnere uddannet ved Designskolen Kolding eller Danmarks Designskole (dette er dog ikke et krav, men der er krav om kvalitet). Foreløbig sælges der kun A4 plakater her fra hjemmesiden, men ambitionen er, at også større plakater, tryk, original tegninger og bøger, der er til salg i butikken i København, i fremtiden også kan findes og bestilles fra webshoppen. Er du interesseret i at følge vores udvikling, er du velkommen til at besøge os på bloggen.

Med venlig hilsen Maya Langeland, CMYKkld