Pilotprojekt

Videoen Kagen er lavet som et gruppeprojekt på forløbet Grundlæggende video (1. semester). Det er en konceptuel video, hvor arbejdet havde til formål at være lærerigt i forhold til at optage og redigere video ved hjælp af programmet Adobe Premiere Pro.

Kagen er et eksperiment, hvor formålet er at undersøge, hvordan man kan bruge lyde som et virkemiddel i handlingen. Konceptet er meget enkelt. Starten er en sekvens, hvor man langsomt følger en kage blive lavet, men hvor lydene er forstærkede. Kagen bliver derefter serveret for et selskab, hvor det bliver et irritationsmoment for værten, at lydene er så voldsomme.

Processen
I udviklingsfasen blev et storyboard udarbejdet, der giver overblik over forløbet og de mange skud med forskellige framings, der indgår i filmen. Derefter blev billede og lyd optaget. I arbejdet har der været fokus på at benytte sig af forskellige kameravinkler og effektlyde. Lydbilledet er optaget med ekstern mikrofon på forskellige locations og synkroniseret med videoen efterfølgende. Videoen blev herefter klippet, og der blev tilføjet grafik til videoens intro og outro.