Redesign – Kyoto

Dette website er lavet som et gruppeprojekt på forløbet Grundlæggende webdesign (1. semester). Websitet er et redesign af den eksisterende hjemmeside www.kyoto.dk, der ejes af tøjbutikken Kyoto, som har hjemme i Istedgade i København. Redesignet er beskyttet af brugernavn: kea og kodeord: kea af hensyn til virksomheden.

Grundlæggende koncept
Vores idé til hjemmesiden tager udgangspunkt i en optimeret version af Kyotos eksisterende website. Gruppen har forsøgt at skabe et website, som er mere brugervenligt og som fremhæver Kyotos visuelle identitet. Formålet var at skabe en tydeligere rød tråd på websitet. Derfor valgte vi at benytte deres logo (sekskanten) på hjemmesiden, på samme måde som de selv gentagne gange benytter den på deres instagramprofil.

Arbejdsproces
I projektets første faser lavede gruppen diverse analyser af det eksisterende site, så vi fik afgjort, hvilke elementer, der skulle forbedres. Der blev arbejdet med kommunikationssituationen og om hjemmesidens udtryk stemte overens med dette. Der blev desuden taget udgangspunkt i Jens Hogman Hansens model, hvor behov og virkemidler undersøges, så det bliver muligt at optimere hjemmesiden. Dernæst fik gruppen udarbejdet en persona, som skulle være et eksempel på KYOTOs kernekunde. Således kunne vi med persona og målgruppe i baghovedet lave et styletile. Dernæst var det bare at gå i gang med at programmere siden ud fra wireframes og layoutdiagrammer, der gjorde hjemmesiden mere brugervenlig.

Grundet tidspres blev visse dele af projektet ikke fulgt helt til dørs. Vi havde problemer med programmeringen af vores homepage, der gør, at den ikke er responsive. Desuden kunne gruppen godt have ønsket sig adgang til billedfiler i bedre kvalitet. Det ville have givet et mere professionelt udtryk. Hjemmesiden skal ses mere som et koncept end som et færdigudviklet produkt.

Heuristiktest
Da det meste af hjemmesiden var færdigprogrammeret, blev der foretaget en heuristiktest. Her blev en del forbedringspunkter bragt på banen. Vi tog disse op til revision og rettede de vigtigste, og dem som vi havde mulighed for. Siden blev blandt andet gjort mere responsive, og der blev tilføjet en footer.