Stilartsite – Punk

Stilartsitet var det første projekt på forløbet Grundlæggende webdesign (1. semester). Her har jeg for første gang stiftet bekendtskab med HTML og CSS. Projektet er en hjemmeside, der omhandler stilarten Punk and the new wave.

Proces
Rammerne for projektet var, at der skulle udarbejdes et oplysende website, der omhandler Punk and the new wave. Hjemmesiden skulle henvende sig til en bestemt målgruppe, som man selv skulle udvælge. Målgruppe er i dette tilfælde studerende på Multimediedesign på KEA. Hjemmesidens design er udviklet ud fra designrammer, der passer til emnet. Der har været undervisning om grundlæggende designprincipper, hvor der løbende er arbejdet med Adobe Photoshop og Adobe InDesign. Disse programmer er blandt andet blevet brugt til at lave ikon og splash images til siden.
Teksten på websitet er lavet efter grundig research. Den indeholder information om perioden, hvor stilarten var herskende samt information om samtiden og stilartens oprindelse. Derudover nævnes designere og eksempler på stilarten samt de kompositoriske virkemidler, karakteriserende farver og teksturer samt typografi. Som afslutning indeholder teksten et eksempel på, hvad punk som stilart refererer tilbage til.

I arbejdet med projektet har jeg lært de grundlæggende principper indenfor HTML og CSS samt lært, hvordan man programmerer en responsive hjemmeside, så den fungerer på både computer, tablet og mobil.